24 oktober 2021

Wind in de rug? Tijd voor een elektrische fiets leasen!

3 min read
Lease een e bike

In Nederland is er altijd wel iets om over te klagen. Maar geen enkel onderwerp waar zoveel over geklaagd wordt als het weer. Het is zo koud dat je bevriest, zo heet dat je smelt. Het regent teveel waardoor je doorweekt thuis komt, en het is te droog waardoor jouw grasmat bruin wordt. En dan is er nog de wind, die op de één of andere manier altijd de verkeerde kant op staat. Voor die laatste klacht hebben we een oplossing gevonden; elektriciteit! We bedoelen uiteraard een elektrische fiets leasen of kopen. Vind je het idee van een elektrisch snelheidsmonster op twee wielen toch een beetje eng? Een driewieler die elektrisch rijdt lost ook dat probleem op!

Transport e bike

Aan de kant voor e-bikes!

Scooters zijn best mooie tweewielers, daar niet van, toch kleven er wat nadelen aan. In de eerste plaats krijg je er geen extra beweging mee, afhankelijk van het type en de locatie mag je er niet mee op het fietspad rijden, en je moet ook regelmatig op zoek gaan naar een tankstation. Elektrische scooters zijn een optie, maar die zijn wel behoorlijk fors van omvang. Met een e-bike kun je ook thuis komen wanneer de accu leeg is, het betreft een optionele hulpmotor die je de wind in je rug geeft. In plaats van zwoegen wordt iedere rit voortaan genieten, lekker veilig op het fietspad.

Let op met aanbiedingen

We hebben op zich niets tegen minder geld betalen, daarom shoppen we al jarenlang online. Dat maakt vergelijken in prijs en kwaliteit een stuk eenvoudiger. Er zijn zaken die plotseling met een e-bike op de proppen komen voor afbraakprijzen, maar daar moet je toch een beetje mee opletten. Want daar is de kwaliteit niet van gegarandeerd, en winkels kunnen vaak weinig of geen ondersteuning verlenen. Kijk liever eerst bij tweewielerspeciaalzaken, dit kunnen fietsenwinkels zijn maar ook scooterwinkels, in de buurt of op het internet. Als ze maar verstand hebben van vervoermiddelen met twee wielen, en bij voorkeur ook de voordelen van elektrische aandrijving inzien.

Is drie wielen beter?

Je kunt gaan voor een standaard e-bike, het is ook mogelijk om een driewieler die elektrisch aangedreven wordt te leasen of kopen. Die biedt meer stabiliteit, wat met name voor mensen met een evenwichtsstoornis of beperkte mobiliteit ideaal is. Je hoeft bijvoorbeeld niet af te stappen bij een verkeerslicht dat op rood staat. Verder is het gewoon een trendy model voor zowel dames als heren, uitgerust met een accu. Ook voor het meenemen van extra bagage is de extra ruimte achterop handig. Het aantal versnellingen is wat meer beperkt ten opzichte van sportfietsen, maar zeven versnellingen is ruim voldoende voor normale ritten in het centrum of daarbuiten.

E bike aanschaffen

Elektrische fiets leasen of kopen?

Laat je niet direct afschrikken door de prijzen, die je met name in lokale tweewielerzaken zult aantreffen. Merken als Dutchebike of Puch kun je online bestellen en leveren een goede kwaliteit voor een vriendelijk prijskaartje. De prijzen lopen op naarmate je extra opties kiest zoals een snellaad accu, een verende voorvork of extra versnellingen. In plaats van met minder genoegen te nemen, kan een elektrische fiets leasen een betere optie zijn. Dan hoef je niet direct het volledige bedrag te betalen en kun je dus kiezen voor kwaliteit. Je betaalt dan in maandelijkse termijnen het bedrag af plus een rente. Het totaalbedrag krijg je voor aankoop te zien, zo weet je dat er geen addertjes onder het gras zitten. Ook wordt de fiets echt van jou, het is dus niet huren of iets dergelijks. Kijk zelf naar de mogelijkheden in de webshop of vraag het na bij de verkoper.

Met een elektrische fiets kom je verder, je komt er sneller en met meer plezier!