8 december 2021

Technisch aangelegd en interesse in beveiliging? Word beveiligingsmonteur

2 min read
Vacature monteur Utrecht

Inmiddels is het algemeen bekend dat er in Nederland bepaald geen overschot is aan goed personeel met een technische achtergrond. Sterker nog, veel organisaties die vacatures hebben openstaan voor technici krijgen die hooguit met de grootst mogelijke moeite gevuld. Zoek je als technisch specialist bijvoorbeeld een vacature monteur Utrecht, dan is de kans groot dat je als werkzoekende blij wordt van de hoeveelheid vacatures waar je uit kunt kiezen. Ook beveiligingsmonteurs zijn tegenwoordig moeilijk te vinden. Uiteraard maakt dat feit het interessant om juist nu in dat werkveld te stappen. Het beroep van beveiligingsmonteur is echter om nog veel meer redenen boeiend. Lees verder om achter die redenen te komen en om te weten hoe je eigenlijk beveiligingsmonteur kunt worden.

Vacature monteur Utrecht

Wat maakt het werk van een beveiligingsmonteur zo interessant?

Beveiligingsmonteurs worden dikwijls ingezet op plaatsen waar extra beveiliging nodig is. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, plekken met gevoelige informatie of gevaarlijke stoffen en natuurlijk bij grote woningen. Zo ben je als beveiligingsmonteur regelmatig op diverse plekken en met verschillende mensen aan het werk. Dit maakt het tot een afwisselend en boeiend beroep. Bovendien doe je belangrijk werk voor je klanten en maak je als beveiligingsmonteur aanspraak op een goed salaris.

Hoe kun je beveiligingsmonteur worden?

Als je beveiligingsmonteur wilt worden, dan zul je daarvoor een relevante MBO-opleiding moeten afronden. Opleidingen die hiervoor in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld die voor servicemonteur of die voor elektrotechniek. Deze beide opleidingen kunnen volstaan, eventueel aangevuld met een of enkele specifieke aanvullende vakken die relevant zijn voor het beroep van beveiligingsmonteur. Als monteur in dit werkveld dien je verder van onbesproken gedrag te zijn. Dit zul je ook moeten aantonen door op gezette tijden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overhandigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *