soa thuistesten

Snelle soa test

Soa vele van ons komen er mee in aanraking. Heeft het al wel eens gehad of gaat het wellicht nog eens overkomen. Hoe dan ook is het belangrijk om te weten dat een soa zeer akelig kan zijn. Maar ook is het belangrijk dat deze soa ook zo snel mogelijk behandeld wordt. Met een snelle soa test kun je zelf achterhalen of je een soa hebt en of je dus hulp nodig hebt van een dokter.

Soa

soa thuistesten

Soa is een Seksueel Overdraagbare Aandoening. Het wordt soa zegt het dus ook al. Een soa wordt ook wel een geslachtsziekte genoemd. Bij soa kan het om erg veel verschillende soorten ziektes gaan. Zo komt hier in Nederland veel chlamydia voor maar ook gonorroe,hepatitis B,sylflis,hiv,gentale wratten en herpes.

Nu je weet wat een soa is is het misschien ook handig voor je om te weten wat de symptomen kunnen zijn van een soa. De verschillende soorten symptomen van soa zijn: Wratten, blaasjes of wondjes rondom de anus. Een pijn of branderig gevoel tijdens het plassen. Het krijgen van koorts, pijn uit je anus etc. Mocht je een van deze klachten hebben raadpleeg een arts.

Geef een reactie