8 december 2021

Prachtig Oostenrijk

2 min read
Karinthië

In de zomer heerst er in de zomer bij de meren van Karinthië een mediterrane sfeer, meer dan 1200 meren die zo zuiver en schoon zijn dat je het water kunt drinken. Zeer populair bij gezinnen met kinderen, kleine kinderen kunnen er lekker op het strand spelen. Bij het grootste meer genaamd Wörthersee kun je op een zonnige zomeravond heerlijk genieten van een cocktail, rond het meer zijn er veel strandbars waar je heerlijk kunt vertoeven. Naast een duik in het meer kun je er ook heerlijk wandelen en fietsen.

Karinthië

Wintersport

In vergelijking met bijvoorbeeld Tirol wordt Karinthië minder bezocht door wintersportliefhebbers, toch met 900 kilometer aan skipistes kom je ook aan je trekken. Het meest bekende skioord is Nassfeld met ruim 110 kilometers aan skipistes, je kunt er ook lekker langlaufen of schaatsen op de meren die zijn dichtgevroren. Wil je echt iets spectaculairs doen en ben je een waaghals, waag je eigen dan aan ijsklimmen en ijssurfen. Voor iedereen is er in de winter wel iets actiefs en leuks te doen. 

Druipsteengrotten

In het zuiden van Karinthië vind je schitterende druipsteengrotten, per toeval zijn deze tijdens mijn werkzaamheden ontdekt. Stalagmieten die spierwit zijn trekken direct je aandacht, het ondergrondse meer is het hoogtepunt van de rondleiding. De foto;s doen geloven dat het een groot meer is, in het echt is het meer echter veel kleiner. Wanneer je van een prachtig uitzicht wilt genieten raden we de 1909 meter hoge berg De Gerlitzen aan, met de spectaculaire kabelbaan wordt je naar de top gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *