26 januari 2022

Kerstpakket, nutteloos of onmisbaar?

1 min read
Kerstpakket

Uit onderzoeken is gebleken dat 98% van de werknemers het op prijs stelt als zij aan het eind van het jaar kerstpakketten in ontvangst mogen nemen. Kerstgeschenken worden namelijk vaak geassocieerd met waardering die ze krijgen van het bedrijf. 52% van de werknemers zou het dan ook erg vinden mochten zij geen pakket ontvangen met Kerst. Daarentegen maakt het voor 42% niet uit waar het kerstpakket uit bestaat. Voor hen gaat het vooral om het teken van waardering. 

Nutteloze inhoud

Er zijn tegenwoordig oneindig mogelijkheden om een mooi kerstpakket samen te stellen. Zo kan er gekozen worden voor een pakket op basis van levensmiddelen, praktische dingen of kan je de medewerkers zelf een pakket laten samenstellen. Het zelf laten samenstellen wordt steeds populairder. Logisch ook, zo heeft iedereen namelijk iets waar hij of zij iets mee kan. Hiermee voorkom je dat je een kerstpakket krijgt met voor jou nutteloze inhoud. De inhoud groeit ook steeds meer mee met de maatschappelijk belangen. Een bruikbare inhoud staat hierbij centraal duurzaamheid gaat een steeds belangrijkere en grotere rol spelen. 

Kerstpakket

Onmisbaar teken van dankbaarheid

Veel werknemers voelen zich niet of minder gewaardeerd bij het niet mogen ontvangen van een kerstpakket. Vooral in grote bedrijven hebben werknemers het idee individueel niet van belang te zijn voor het bedrijf. Het gaat daarbij niet om het willen ontvangen van grote dure kerstpakketten, maar een klein persoonlijk presentje om toch even te laten zien dat de inzet van de medewerker gewaardeerd wordt binnen het bedrijf. 

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *