26 januari 2022

Een zonnedoek van ZONZ als alternatief voor de parasol

2 min read

In de zomer wil je lekker in de tuin zitten, maar je wilt ook beschermd zijn tegen schadelijke Uv-straling van de zon. Ook kan een beetje schaduw op zijn tijd geen kwaad. Het is belangrijk om een plek met schaduw in je tuin te creëren, waar je de verkoeling op kan zoeken.

Een zonnedoek van ZONZ

ZONZ Sunsails biedt de ideale oplossing. Een zonnedoek is een goed alternatief voor een parasol. Een zonnedoek staat in tegenstelling tot de parasol niet in de weg en hoef je niet te verplaatsen. Een zonnedoek is verkrijgbaar als standaard of maatwerk product. Zo weet je zeker dat er altijd een doek is dat bij jouw tuin past. 

Zonnedoek op maat voor iedere tuin of terras

Iedere tuin is anders en heeft een andere schaduwoplossing nodig. Om het gewenste effect te bereiken, kan je bij ZONZ kiezen uit een ruim assortiment standaard en maatwerk zonnedoeken. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, maten en vormen. Er zijn zonnedoeken met gecurvde en rechte zijden. Ook heb je de keuze uit een waterdicht of waterdoorlatend doek. De standaard zonnedoeken zijn altijd op voorraad en heb je daarom al binnen een aantal dagen in huis. De maatwerk producten laten iets langer op zich wachten, omdat ze met zorg worden geproduceerd volgens jouw wensen. 

Praktisch en duurzaam

Schaduwdoek is de meest gebruikte benaming voor veel moderne toepassingen binnen de zonwering. Zonnezeilen, schaduwzeilen, wavesails of harmonicadoeken worden ze ook wel genoemd. De overeenkomst is dat ze allemaal van doek zijn gemaakt en praktisch en zeer duurzaam zijn. Maar de verschillen per productnaam in de categorie schaduwdoek zijn groot. 

Een waterdoorlatend schaduwdoek: Een doek met kleine gaatjes dat tot 95% beschermt tegen uv-straling. Regen gaat er doorheen, waardoor er nooit een waterzak kan vormen. De temperatuur onder dit doek is 30% lager, omdat de wind er deels doorheen gaat. Een schaduwdoek kan horizontaal, verticaal of schuin bevestigd worden.

Een zonnezeil: Een waterdicht schaduwdoek gemaakt van waterafstotend doekmateriaal, vaak aangeduid met de benaming ‘zeil’. Polyester en acryl zijn hiervoor geschikte doeksoorten. Dit doekmateriaal beschermt het beste tegen uv-straling. Dit zeil dient op afschot gemonteerd te worden voor de afvoer van regenwater. De warmte blijft deels onder dit doek hangen.

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *