26 januari 2022

De vraag naar actuators is enorm gegroeid

2 min read
Gasveren

Praktisch over waar je kijkt zijn er wel een elektrische lineaire actuators verwerkt en werkzaam in een verscheidenheid aan toepassingen. Ze gebruiken de rotatiekracht van een motor (elektrisch vermogen) en converteren deze naar een zuigerstang met lineaire beweging (koppel). Door de schroef via motoraandrijving te draaien, beweegt de moer in een lijn op en neer, waardoor het trek / duw-effect voor de belasting ontstaat.

De functie van deze ‘elektrische cilinders’ komen overeen met de exemplaren die gebruiken maken van hydrauliek of pneumatiek. Ze worden allemaal gebruikt in projecten waarin ze objecten moeten tillen, duwen of trekken. Maar wel met het verschil dat je bij elektrische lineaire actuatoren geen hydrauliekpomp of luchtcompressor nodig hebt.

Kunnen de toepassingen oneindig zijn?

Ondanks dat de productie wereld een enorme vooruitgang boekt, zijn toch nog steeds bepaalde projecten waarbij de lineaire actuatoren niet kunnen worden toegepast door de benodigde belastingwaarden, kracht of snelheid. Dit kan komen, doordat de elektrische bediening wat gekoppeld is aan een bepaalde snelheids- maximum dat niet kan worden overschreden.

Hoewel het bijna niet voorkomt, kunnen zoals alle elektrische aandrijving oververhit raken als de inschakelduur in heel hoge mate overbelast wordt of als deze buiten de garantie voorwaarden wordt gebruikt. Ook schokbelastingen kunnen nadelige invloeden hebben op de geleideschroef of lager, waardoor de prestaties van het systeem kunnen teruglopen.

Actuators

Kort samengevat:

Het is een revolutionair product dat met uiterste precisie een lineaire beweging kan uitvoeren en wordt veel toegepast in industriële apparatuur, waarbij nauwkeurige positionering vereist is. Het is ook essentieel om het juiste bedrijf te kiezen om je product te kopen om zo goed mogelijke resultaten te krijgen. Mparts is een toonaangevende leverancier die voorop loopt in technologieën die automatisering eenvoudiger, soepeler en efficiënter maken.

Met al onze volledig op maat gemaakt producten kunnen we voldoen aan specifieke ontwerpvereisten voor talloze productie industrieën. Mparts streeft ernaar om juist afgestemde componenten van hoogste kwaliteit te leveren tegen concurrerende prijzen.